Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μεσσίες του Νότου


Οι δύο μεσσίες της Ευρωζώνης των τραπεζών και των αγορών-καλωσορίστε τους...
Στον παρεξηγημένο νότο της Ευρώπης μια νότα αισιοδοξίας ακούστηκε αίφνης.
Σα να μετακόμισε ο κυρίαρχος βορράς, ο ανεπτυγμένος, ο πολιτισμένος, ο φιλελεύθερος γκαραντί για να κάνει τη δουλειά. Τη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουνε οι πρόθυμοι πλην όμως αναποτελεσματικοί και αναλώσιμοι, εν τέλει, νότιοι.
Στα πρόσωπα των δύο εκλεκτών που ανέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες γίνεται πλέον φανερό ότι οι πολιτικοί πλήρωσαν την σύγχυσή τους οι άμοιροι και την εξαγρίωση των πολιτών (αυτό δεν το λέμε δυνατά). Μα τι τους θέλουμε τους πολιτικούς σα να τους ακούμε να λένε. Η πολιτική έχει ξεπεραστεί όσο και η δημοκρατία. Μπροστά στην κρίση όλα επιτρέπονται. Για να μην πούμε, επιβάλλονται! Έτσι δεν είναι; Κι εμείς ανακουφισμένοι μπορούμε τώρα να αφήσουμε τον αέρα να βγει  απ' τα πνευμόνια μας.

Τώρα που αυτές οι εμβληματικές μορφές των αγορών κάθισαν στο σαλόνι μας ας ξαπλώσουμε αναπαυτικά για να παρακολουθήσουμε το θεάρεστο έργο τους...Το τέλος της παράστασης μπορεί να μη μας βρει εδώ αλλά τι σημασία έχει; Αυτοί θα έχουν επιτύχει...Κι ας χάσουμε και τη δουλειά μας, ας χαθεί και το σπίτι μας βρε παιδί μου. Και η ζωή μας η ίδια...Αυτοί θα έχουν απολύτως επιτύχει...

Για το ευρώ μας ρε γαμώτο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου